Mednarodno
četrtek, 10. april 2014

Face the food: Balkanska kulinarika

Dobrodošli gladni želudac!! Resor za mednarodno sodelovanje, te v okviru projekta Face the food, vabi na predstavitev balkanske kulinarike in degustacijo, ki bo v prostorih restavracije Labirint (Čevljarska ulica 9, 6000 Koper) v torek, 15. aprila 2014, ob 19. uri.

Najprej bomo spoznali glavne značilnosti same države, nato pa preizkusili tudi njihovo kuhinjo z degustacijo izbrane jedi. Le ta bo v kulinaričnih dneh (14. 4. 2014 – 25. 4. 2014) na voljo študentom po subvencionirani ceni v okviru subvencionirane študentske prehrane. Seveda pa bo jed namenjena tudi ostalim gostom po redni ceni.

 

Namen projekta je predvsem spoznavati in širiti znanje o mednarodni kulinariki in sami kulturi posamezne države. Tokrat bomo spoznavali nam dobro poznan južni balkan, natančneje Bosno in Hercegovino. Balkanska kulinarika nas vedno razveseli in na usta privabi velik, prisrčen nasmeh. Slovenci se takoj spomnimo njihove gostoljubnosti in prijaznosti na vsakem koraku. Seveda ne moremo brez dobre kave, okusnih čevapčičev s kajmakom, mastnim burekom in seveda sladke in sočne sladice, ki se ob ugrizu spremeni v pravo sladko poželenje. Seveda je to njihova znana sladica – baklava. Mislim, da je nekdanja »soseda« še vedno naše zatočišče, kjer nam zaigra srce ob njihovi glasbi in dobri ter okusni hrani. Na ŠOUP-u se zavedamo, da je kulinarika izrednega pomena in prav ta nam pomaga vtisniti lepe in pozitivne spomine na določene države, ki jih s pomočjo projekta spoznavamo. Pridite naslednji torek na našo predstavitev in spoznajte vse o naši bližnji balkanski deželi. V torek bomo skupaj odpotovali v Sarajevo, kjer si bomo skupaj z Mujem in Suljem ogledali njuno domovino.

 

 

Prekrasan pozdrav od Muje i Sulje!