Mednarodno
sreda, 07. maj 2014

Blog: »Never say Never«, kaj znano?

Pred kratkim se mi je zgodilo, da sem za hip pomislila, kako smo ljudje, četudi podzavestno, obsesivni z vnaprejšnjimi predvidevanji, ustvarjanjem pričakovanj, a po drugi strani tako radi – zlasti v konfliktih – »projeciramo« čas iz preteklosti v sedanjost. Zaradi slednjega velikokrat obstanemo na nekih »punktih« in ohromimo v brezupnosti, si otežujemo korak.

Ko enkrat to premostimo, veliko lažje premagujemo prepreke na poti k lastni zadovoljitvi svoje »bitnosti«, v čisto vsakdanjih stvareh o katerih kdaj pišemo tudi sekretarji v blogih, npr. Mia o lažeh, Kemal o stresu, Nastja o nevednosti, Matej o športni aktivnosti in navsezadnje Seit o željah gospodu Božičku. To je nekaj, kar mi daje organizacija, v okviru katere delujem, nenehen razvoj – sposobnost anticipacije ob ustvarjanju vsebin za vse zainteresirane. Na tem mestu se je seveda potrebno nenehno posluževati revizij in vrednotiti dosedanje delo in je hkrati smiselno, da izboljšamo delovanje v prihodnosti. To je nekaj, kar lahko postane rutina tudi na osebni ravni, če smo se pripravljeni učiti in vselej sprejemati pripetljaje kot dobronamerne v zmožnosti človeške empatije.

 

V mesecu maju gredo projekti počasi v iztek, prihaja izpitno obdobje, za druge dopust, za tretje tretje. V tem času se mi zdi raven splošnega vzdušja človečnjakov aktivnejša, v visoki motiviranosti zadanih ciljev, ki prihajajo na doseg v prihodnjim mesecih. Slednje je opazno tudi pri sodelavcih resorja za mednarodno sodelovanje, ki pripravljajo še zadnje dogodke v tem semestru pred neizpodbitno prihajajočim izpitnim obdobjem.

 

Naj vas ob tej priložnosti še zadnjič povabim na ZADNJI MEDNARODI VEČER, ki bo potekal v torek, 13. maja ob 20. Uri v prostorih Univerze na Primorskem – Foresterija (Titov trg 4, Koper) in na kulinarično delavnico »FACE THE FOOD«, ki bo organizirana v okviru projekta Zdravi maj v ponedeljek, 19. maja ob 19. 15 uri v prostorih Restavracije Labirint (Čevljarska 9, Koper). Na le – tej bomo interaktivno, praktično preizkusili osvojeno znanje iz predhodnega predavanja Kemala Ejuba o pasteh živilske industrije in zdrave prehrane. Predavanje bo potekalo v sejni sobi ŠOUP – a (Gortanov trg 15, Koper) ob 17. 30 uri, zatem pa boste lahko preizkusili svoje spretnosti na kulinarični delavnici, v pripravi hitrega in zdravega obroka.

 

Predavanje je brezplačno, kot tudi delavnica, vendar je na slednji število mest OMEJENO in se je potrebno predhodno prijaviti na elektronski naslov: mednarodno@soup.si do 16. maja 2014.

 

»woop! woop!«

 

Tamara Lah, sekretarka za mednarodno sodelovanje ŠOUP